Tmeem van het Fietsatelier aan het woord

Door E-bis
vrijdag 12 maart, 2021

Sinds 2017 werkt Tmeem bij het Fietsatelier, onze partner die het nazicht en de herstellingen doet aan onze fietsen. Hij doet zijn werk heel graag, al had hij 10 jaar geleden nooit gedacht dat hij fietsenmaker zou worden.

Tmeem is opgegroeid in Syrië en had daar best een goed leven. Hij was advocaat en zijn gezin had niets tekort… tot er in 2011 een burgeroorlog uitbrak. De oorlog woedde al vier jaar toen ze besloten om te vluchten. “Het was er echt niet meer veilig,” vertelt Tmeem. “Door te vluchten, hoopte ik veiligheid te kunnen brengen voor mijn gezin.”

Hij legde een lang parcours af, maar vond met de hulp van het Rode Kruis uiteindelijk die veiligheid in België. Nadat hij zijn erkenning als vluchteling kreeg, kon ook zijn gezin hier komen wonen.

Tmeem is weer een tevreden man. “De mensen in België zijn vriendelijk, het is veilig en kinderen hebben hier een toekomst. Mijn dochter is intussen al 20 jaar en studeert in Leuven. Of er ook nadelen zijn? Al het papierwerk is hier wel ingewikkeld. Ik begrijp niet altijd waarover het gaat als ik een brief krijg. Gelukkig zijn er dan mensen die me kunnen helpen”.

‘Volgens mij zijn elektrische fietsen sowieso de toekomst. Door alle mechanische controles en herstellingen doe ik zelf nuttige ervaring op.’

Voor Tmeem zelf valt ook alles in z’n plooi sinds hij bij het Fietsatelier werkt. “Ik heb hier geleerd hoe ik fietsen kan herstellen. Ik doe het werk echt graag en ik heb leuke collega’s.”

De meeste E-bis-fietsen gaan door Tmeems handen. “E-bis is een mooi project, want het draait rond samenwerken. Zo kunnen we onze activiteiten uitbouwen. Volgens mij zijn elektrische fietsen sowieso de toekomst. Ikzelf doe zo ook weer nuttige ervaring op. Alle mechanische controles en herstellingen doe ik. Het elektrische gedeelte doet een collega, want dat vind ik toch wat moeilijker.”

andere
berichten

Kies je nieuwe E-bis in onze nieuwe shop

Reserveer je nieuwe Sparta e-bike aan 699 euro korting – deze actie is afgelopen

Tour D’E-bis 2022

Beste Wensen! Dit was E-bis in 2021

🚴🏼‍♂️ Tour D’E-bis 🚴‍♀️

Verse fietsvangst! Update: Sold out!

19 juni: Test & Collect E-bis

Tmeem van het Fietsatelier aan het woord

Sold out – Urban Arrows

Hoe haal ik het meeste uit mijn batterij?

Pre-sale in Mechelen

Sold out – Een nieuwe vloot van 25 nieuwe Thompson e-bikes

Thompson Comfort – Belgisch topmerk

We houden je graag op de hoogte!

Je mailadres wordt enkel gebruikt voor de nieuwsbrief.

Welkom bij E-bis!

Een E-bis is een betaalbare en kwaliteitsvolle ex-leasefiets.


Benieuwd naar onze modellen? Kom ze bezichtigen en testen in de shop (Rode Kruisplein 14 te Mechelen), en schrijf je in voor de nieuwsbrief. E-bis is zoals een versmarkt. Wekelijks komt er een verse lading fietsen binnen.

Check het aanbod nearly new bikes in de winkel.