Nieuws

Fietsvergoeding stijgt in 2024 naar 0,35 euro per km!

Fietsen zit in de lift, dan zien we allemaal elke dag op de baan. Toch is elk initiatief om nog meer mensen uit de wagen en op de fiets te krijgen meer dan welkom. Daarom wordt vanaf 1 januari 2024 de kilometervergoeding voor woon-werk verkeer met de fiets fors opgetrokken. We zetten alles nog even kort op een rij.

Van 0,27 naar 0,35 euro/km in 2024

Vandaag kan je maximaal 0,27 euro per kilometer fietsvergoeding krijgen. Dit bedrag komt 100% onbelast op het einde van de maand bij op je loonbrief. Na een paar maanden dikt dit bedrag mooi aan en dat is logisch. Een fiets die je elke dag gebruikt kan namelijk om de paar maanden wel een check-up in de werkplaats gebruiken. Zelfs dan hou je er op het einde van de rit een mooie zakcent aan over.

Om fietsgebruik nu nog verder te belonen en te stimuleren, stijgt de maximale onbelastbare fietsvergoeding naar 0,35 euro per kilometer vanaf 1 januari 2024. Dat is een stijging van zo’n 30%! Die E-bis Speed Pedelec verdient zichzelf nu nog sneller terug dan voordien.

Zonder zweten door stad en natuur? Met gemak voorbij de file? Ontdek onze betaalbare en betrouwbare e-bikes van topmerken. Nearly new én in topvorm.

Tot 2500 euro netto en onbelast per jaar extra op je rekening.
Onbelast plafond tot €2500

De onbelaste vergoeding zal wel beperkt worden tot €2500 per jaar. Alles wat je meer bij elkaar fietst, wordt bij je belastbaar inkomen geteld. Concreet wil dit zeggen dat als je full-time werkt, je elke werkdag 34km moet fietsen om aan het plafond te zitten. Dat is dus een enkele rit van 17km. Alle E-bis fietsen zijn gereviseerd en gaan je nog een aantal jaren plezier en fietsvergoeding opleveren.

Uiteraard hangt het ook af in welke sector en onder welk contract je tewerkgesteld bent. 0,35 Euro is de maximale fietsvergoeding en je werkgever zelf zal kiezen of hij deze uitkeert of niet. Als je werkgever niet verplicht is de fietsvergoeding te verhogen, maar doet hij dit toch vrijwillig, dan kan hij nog een deel van het uitgekeerde bedrag terugvorderen bij de belastingen.

Goede voornemens

Buiten de financiële voordelen zijn er natuurlijk ook nog een tal van andere voordelen als je met de fiets naar het werk komt. Je maakt geen deel uit van de file, je begint en eindigt je werkdag in de buitenlucht, blijft fitter en gezonder en je vermindert eigenhandig de CO2-uitstoot.

Kortom, van fietsen je goede voornemen maken in het nieuwe jaar, is zelden of nooit zo aantrekkelijk geweest.