Nieuws

Je nearly new bike verzekeren? Het kan bij E-bis!

Fietsen worden elk jaar duurder. Ook de fietsdief speelt hier handig op in. Ze worden sneller en slimmer en hebben hun vizier vaak op dure fietsen gericht. Gelukkig kan je je E-bis fiets ook laten verzekeren tegen schade en diefstal en dat bij onze vaste verzekeringspartner ENRA.

Diefstal- en omniumverzekering

Kies je voor een diefstalverzekering, dan kies voor gemoedsrust. Ook al doe je altijd je best om je fiets stevig vast te leggen, een slot is jammer genoeg slechts een ontmoediging. Terugwandelen naar je fiets en een lege lantaarnpaal met doorgeknipt slot zien is een gevoel dat we niemand willen doen ervaren, maar het gebeurt jammer genoeg vaker en vaker. Is je fiets bij ENRA verzekerd, dan kies je een nieuwe fiets voor het bedrag waarvoor je oude fiets verzekerd was.

Buiten een diefstalverzekering biedt ENRA ook een Omniumverzekering aan. Voor slecht een paar euro extra per jaar ben je ook verzekerd voor zowat alle schade. Je betaalt een deel eigen risico bij herstellingen, maar die zijn vaak een fractie van het bedrag dat je herstelling kost. Fietsen worden duurder, maar ook onderdelen stijgen fors in prijs.

Belangrijk om te weten is dat ENRA geen afschrijving hanteert. Je kan je fiets maximaal voor vijf jaar verzekeren aan de prijs waarvoor je je verzekering afsloot. Er is enkel een afschrijving op de kost van een batterij van 0,75% per maand.

We vermelden er ook nog bij dat de verzekeringen van ENRA bepaalde slotvoorwaarden hebben. Slotvoorwaarden waar we overigens zelf volledig achter staan. Zelfs als je niet verzekerd bent, geeft een degelijk slot met ART2 keuring je de beste garantie om diefstal te voorkomen. Zet je fiets ook liefst op slot op een plek waar veel sociale controle is.

Lees hier alles over het verplichte tweede slot

Zoals als bij elke verzekering hopen we dat je er nooit beroep op moet doen en dat je jaren probleemloos rondrijdt met je E-bis fiets. Voor echte gemoedsrust kies je bij je aankoop of kort daarna voor een fietsverzekering. Vraag in de winkel zeker de mogelijkheden, tarieven en voorwaarden na. Neem ook op voorhand gerust een kijkje op de website van ENRA. Je vindt er al alle voorwaarden en tarieven.

Trek Allant 9.9S